design and powered by
NeoNetworX

Egyéni NLP-foglalkozás (coaching)

A foglalkozás során az NLP módszereivel – ericksoni módszerek, Mély Belső Átalakulás, hatlépcsős átformálás, átvésés, gyógyító metafora, az életfonál felderítése stb. – keressük a megoldást az ember fájdalmaira, félelmeire, problémáira, érzelmi kérdéseire és céljaira egy-két óra alatt. Bizonyos területeken az NLP sokkal gyorsabb és tartósabb eredményt hoz, mint az akadémikus módszerek, főleg integrált fókusza miatt, hiszen magába foglal sok kísérleti pszichológiát, kibernetikai gondolkodást, nyelvészeti elemzést és metakommunikációs megfigyelést, de még a modern antropológiából is gyűjt tapasztalatokat. A módszerek olykor a tudatos szinten indulnak – pl. az elérhető, érdemes cél kitűzése – de többnyire a munka nagyobbik része a tudattalan mezején zajlik, ahol az igazi gyógyulás, változás vár.

Megjegyzés: az "NLP terápia" illetve "NLP-terápia" az érvényben levő magyar jogszabályok szerint nem minősül terápiának, abban az értelemben, ahogyan azt klinikai pszichológus vagy pszichiáter végzi, inkább a ma használatos coaching-hoz áll közel. Fontos tartalmi különbség, hogy az NLP-nél csak kalauz van és felfedező, akik egyenrangúak, nincs terapeuta. Mivel azonban évtizedekig ily módon rögzült, nem változtatom meg az oldal elnevezését.

Melocco féle NLP-foglalkozás

Sokan keresnek segtséget például pszichoszomatikus bajokra keresett belső erőforrásokkal, , rossz berögzüléssel, de olyan is akad, akivel nincs semmi baj, csak szeretné tovább fokozni életének egy-egy sikeres oldalát, például a nyelvtanulást, vagy a gyermekével folytatott kommunikációt szeretné hatékonyabbá tenni, végül akad olyan is, aki pusztán kíváncsiságból jön – a lélek mélyebb felfedezése, vagy éppen újabb utak keresése céljából.

Az NLP-üléseken nem a fájdalmas élményekben vájkálunk, nem is foglalkozunk újkorszakos fantáziákkal, inkább azt a valóságot programozzuk át, amit az ember egyénileg a nyelvvel és az idegrendszerrel alkot (az NLP a neuro-lingvisztikus programozás rövidítése). Vannak változások, amelyek eléréséhez pár perc is elég, más célok eléréséhez egy óra, de gyakran a mélyebb módszerek alkalmazására - Mély Belső Átalakulás, átvésés – érdemes egy-egy alkalommal két órát, kivételes esetben még többet is rászánni. Ritkán fordul elő, hogy ugyanazzal a kérdéssel több alkalommal kelljen foglalkozni. Sokféle emberrel dolgoztam már, pl. akiknek pszichoszomatikus eredetű betegsége van, szenvedélybetegségről szeretne leszokni, dadogását, helyesírási memóriáját kijavítani vagy egyéb nyomottságban szenved.

Sok út van az NLP területén. Van, aki felszínesebb módon „varázsolja át” a tudattalant, én a magam részéről a mélyebb, érzelmekkel, lelki kérdésekkel foglalkozó felfedezéseket és „technikákat” kedvelem, amelyeket pl. Connirae és Steve Andreas, Robert Dilts kísérletezett ki, továbbá az ericksoni transzot.

Jelentkezés NLP foglalkozásra

Egyéni foglalkozásra bármikor jelentkezhetsz Budapesten és környékén megbeszélés alapján.

FONTOS! Mielőtt egyéni foglalkozásra (régebbi szóhasználattal: NLP-terápiára) jelentkeznél, kérlek, olvasd el a Jognyilatkozatot!

Díjszabás

  • Egyéni foglalkozás jelenleg 6000
  • Kétórás foglalkozás: 10.000
  • Képzés NLP-s módszerekre: 40.000 20 óra

Az NLP-foglalkozások helyszínei:

  • Budapest, III. ker. Amifiteátrum u. 10. IV. em. 12. - az Aquincum HÉV-megállónál (Római tér busszal)