design and powered by
NeoNetworX

Jognyilatkozat

A magyar adójog szerint az NLP hivatalosan nem minősül terápiának, csupán tanácsadásnak vagy felnőttoktatásnak, mivel a „terápia” szót hivatalosan csak orvosok vagy pszichiáterek, pszichológusok használhatják tevékenységük megjelölésére.

Mivel azonban a nemzetközi NLP-irodalom minden nyugati nyelvben az angol „therapy” szó megfelelőit használja, jelen weblapon a magyar terápia szó köznyelvi jelentését használom, amelynek tágabb a jelentése, többek között magában foglalja a természetgyógyászatot és a Gestalt-terápiát, vagy a Bach-virágterápiát is.

Lényeges tehát annak tudomásul vétele, hogy az NLP nem azonos az orvosi vagy pszichiátriai-pszichológusi „terápiával”, és nem helyettesítheti azt. Nincs sem orvosi képzésem, sem pszichológiai diplomám (bár sokat tájékozódtam a pszichológia különféle területein az elmúlt húsz évben).

Semmilyen jogi felelősséget nem vállalok, amennyiben valaki önkényesen úgy értelmezné, hogy a jelen weblapon a terápia kifejezés alatt ugyanazt érteném, mint amit a magyar adójog (értelemszerűen a fenti idézőjeles „terápia” szavak kivételével).

Az NLP-s ülések során bekövetkező változások megvalósításában a felelősség a változni kívánó emberé (a felfedezőé), én a magam részéről azt vállalom, hogy az NLP alapelveivel összhangban a változás az illető életének egészébe illeszkedjen.

Az NLP - ahogyan én gyakorlom - nem alkalmas súlyos pszichotikus, vagy pszichés gyógyszerekkel, esetleg kábítószerekkel élő emberek sorsának javítására, bár némileg hozzájárulhat állapotuk javulásához. Az ilyen körülményekről előre tudnom kell, és ilyenkor ki kell kérni egy orvos vagy pszichiáter véleményét a neuro-lingvisztikus kezelésről.

Az NLP végzése során megadott személyes információk természetesen terápiás titoknak minősülnek. A felfedezők és tanfolyami résztvevők személyi adatait, elérhetőségét bizalmasan kezelem, az adatvédelmi törvénnyel összhangban.

Az NLP kifejezést konkrétan a Nemzetközi NLP Alapítvány általam végzett tanfolyamainak sikeres elvégzése alapján használom. Az NLP rövidítést és annak felbontását az alapítók (pl. Richard Bandler) szerzői jogai védik, Amerikában és másutt, hogy illetéktelenek ne folytathassanak NLP-terápiát vagy tanítást (Lásd: Tanfolyamok).

Jelen weblap semmiféle oldala nem minősülhet jogi szempontból pénzügyi ajánlatnak, a melocco.nnx.hu webhely bármely pénzügyi értelemezéséért mindenfajta felelősséget elhárítunk - Melocco János, Melocco T. Anna, és a weblap minden tulajdonosa és üzemeltetője, karbantartója is.