design and powered by
NeoNetworX

Saját tanfolyamok - ericksoni és alkalmazott NLP

NLP és önismeret – dióhéjban

Helyszín: Esztergom, Kaleidoszkóp ház

Időpont: 2011 április 9-10. és 16.

E háromszor hat órás tanfolyamon az NLP – a neuro-lingvisztikus programozás – néhány alapelemével ismerkedünk meg, elsősorban azért, hogy

 • pozitív belső változásokat érjünk el önmagunkban, és hogy
 • hatékonyabban kommunikáljunk más emberekkel, valamint saját tudattalanunkkal.

Vannak NLP-s alapelemek és módszerek, amelyek segítségével már az elejétől fogva pozitív változásokat érhetünk el saját magunkban, és fokozatosan átalakíthatjuk a másokkal folytatott kommunikációnkat is. E tanfolyamon megtanulhatod a legfontosabbakat az alábbi alapelemekről:

 • hogyan alakítjuk ki a rokonszenvet (rapport) más emberrel, valamint saját tudattalan részeinkkel,
 • hogyan tűzzük ki célunkat úgy, hogy a tudattalan számára megvalósítható legyen és reális,
 • hogyan jelenítjük meg magunkban az időt (NLP-s kifejezéssel: az életfonál) – múltunkat, jelenünket és jövőnket – és mire lehet ezt felhasználni a személyes változások területén,
 • az úgynevezett ericksoni nyelv legfontosabb alapelemeit – hogy miképpen szólíthatjuk meg a tudattalant, hogy hatást érjünk el;
 • hogyan találjuk meg tudattalan részeink mögöttes, mélyebb, rejtett céljait – és mire lehet ezt fölhasználni,
 • hogyan gyógyíthatunk, változhatunk metaforák, történetek, mesék segítségével,
 • hogyan érzékelheted magadat több helyzetben – a saját helyzetedben, kívülről stb. – és miképpen alkalmazható ez a kommunikáció javítására,
 • hogyan tervezz meg egy-egy belső vagy viselkedésbeli változást, és mi módon mérheted le a változás sikerét, valamint, miképpen javíthatod módszereidet a visszajelzés fényében.

A tanfolyam három hétvégi napon – április 9-10, valamint 16-án hat-hat óráig tart (délelőtt 11-től este 5-ig), utána rövid közös relaxáció (max. fél óra).

Nyugati országokban sok mindenre használják az NLP által felhalmozott újszerű tapasztalatokat – a vállalati kommunikációtól, a reklámtól és propagandától kezdve egészen a terápiás gyakorlatig és az ericksoni hipnoterápiáig.

E tanfolyamunkon dióhéjban nyújtunk belépést olyan módszerekbe és fölfogásokba, amelyek segítségével hatékonyan változhatunk, kiegészíthetjük életünk zavaró vagy hiányos oldalait, és mélyebb önismeretre is szert tehetünk. Csupán minimális elmélettel foglalkozunk, inkább arra szánjuk az időt, hogy kisebb csoportokban tapasztaljuk és gyakoroljuk az NLP alapelemeit – így sokféle tapasztalatot szerezhetünk, és ráérezhetünk az NLP-s változás és kommunikáció ízére. Az itt szerzett tapasztalatokat alkalmazhatjuk saját magunkkal, fejlődésünk elősegítésére, valamint arra is, hogy jobban kommunikáljunk a párunkkal, családtagjainkkal, kollegáinkkal – igen hasznos a tanítás és a gyógyítás területén, valamint az élet bármilyen egyéb területén, ahol emberekkel van dolgunk. A tanfolyamhoz néhány oldalas nyomtatott jegyzetet kapunk.

Vezeti: Melocco János, NLP mester
Helyszín: Kaleidoszkóp Művészház, Esztergom, Pázmány Péter u. 7. I. emelet.
Teát, kávét lehet vásárolni a teázóban.
Részvétel: 18 000, befizetés legkésőbb a tanfolyam kezdéséig.
Részvételi szándékodat jelezd Müllerné Rigó Marikának mullermary@citromail.hu, vagy nekem
(Melocco János) melocco1@invitel.hu

Alapvető információkat találsz rólam és az NLP-ről a weblapomon – http://melocco.nnx.hu, valamint a www.mindennapinlp.hu lapon.

Melocco János NLP-mester 1995-96-ban a budapesti Nemzetközi NLP Alapítványnál végezte az NLP egy éves alaptanfolyamát, 97-98-ban ugyanott a mestertanfolyamot. Több NLP-s könyv fordításában vett részt, évek óta folytat NLP-terápiás tevékenységet, és többféle NLP-s tanfolyamon működik együtt Murányi Péterrel, a Nemzetközi NLP Alapítvány alapítójával – pl. Az ericksoni hipnotikus nyelv alapjai, Természetes Nyelvtanulás, Mindkét agyféltekés írás. Budapesten és Piliscsabán már több mini-tanfolyamot tartott az ericksoni hipnotikus nyelv alapjairól. Eredeti foglalkozása fordító, tolmács, angoltanár és nyelvész – 1987-ben végezte az angol mesterit egy amerikai egyetemen. Egyéb tevékenységei: védikus asztrológia, keleti fuvolák. Nős, két gyermek apja.

2012 május 12-13-án közös tanfolyam Murányi Péter NLP-tanárral:

Ericksoni hipnózis

Időpont: 2011. május 20-21, Budapest

Részletek a Mindennapi nlp oldalon.

Jelentkezés itt: melocco1@invitel.hu vagy a Mindennapi nlp oldalon.

Még van hely, de már sokan jelentkeztek...

 

nyelvtanulás... nyelvtanulás...

Ha a nyelvtanulásodat szeretnéd élvezetesebbé tenni és hatékonyságát kibontakoztatni, akár már most jelentkezhetsz Murányi Péter rendkívül népszerűségnek örvendő kétnapos Természetes Nyelvtanulás tanfolyamaira, amelyen én is segítőként sokszor részt veszek:

Részletek és jelentkezés a Mindennapi nlp oldalon.

2012-től jelentkezhetsz

egyéni nyelvgyakorlásra is - angol társalgásból

és egyéb, a természetes nyelvtanulásra épülő órákra - egyéni igény szerint vagy kiscsoportban

Egyéni gyakorlás a Természetes Nyelvtanulás (TNy) Murányi Péter által kidolgozott módszereinek alapos alkalmazásával angol nyelvi társalgásra. Ehhez még annyit, hogy több, mint 10 évet töltöttem Amerikában, ahol angol irodalom szakos mesterit tettem le. Ezt megelőzően a Budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának angol nyelv és irodalom szakán tanultam, ahol nyelvészeti és nyelvtanulási, fordítási szempontból is meghatározó képzést kaptam olyan tanároktól, mint pl. Dr. Nádasdy Ádám, dr. Varga László, Dr. Géher István stb. Nagy-Britanniában jártam 21 éves koromban az ELTE ösztöndíjával (Exeteri Egyetem), majd 23 éves koromban is. Amerikában a masters-en fonológia-órát is hallgattam, annak ellenére, hogy érdeklődésem elsősorban az irodalom volt.

Hazatérésem óta több könyvet lefordítottam magyarra, és hivatásos magyar-angol és angol-magyar tolmácsként és fordítóként is dolgoztam többek között üzleti körökben is, NLP-s körökben is. Nagyobbik leányom, Luca (22 éves) kétnyelvű, tizenéves kora óta főleg angolul ír, éveket járt iskolába Amerikában, és főleg angolul beszélünk. Jelenleg a szegedi egyetemen tanul az angol szakon.

Murányi Péterről, akitől NLP-t tanultam, olvashatsz a mindennapi nlp oldalon. Nemcsak az NLP, hanem az igényesebb fordítás is öszefűzött minket. Murányi Péter szintén több évet élt külföldön, angol nyelvterületen főként, és rengeteg további NLP-s képzést Amerikában végzett el az NLP Comprehensive-nél (Steve és Connirae Andreas, Robert Dilts, David Gordon).

Nem meglepő hogy az NLP egyik tudományos alapműve, a Patterns of the Hypnotic Techniques of Milton H.Erickson: Volume 1 (ISBN 1-55552-052) John Grinder és Richard Bandler tollából, a modern nyelvészet egyik sarkkövére, a Noam Chomsky-féle generatív szintaktikai elemzésre épül...

 

Kisebb tanfolyamok, egyéni oktatás, ericksoni képzésről általában

Jómagam rövidebb tanfolyamokat tartok azoknak, akik csak egy-egy arculatát szeretnék megismerni ennek a varázslatos, állandóan formálódó tapasztalati tudománynak. Legfőbb szenvedélyem és szakterületem az NLP-n belül Milton H. Erickson szuggesztiós nyelvi mintáinak tanulmányozása, tanítása, valamint ennek az ellenkezője, az ún. metamodell ismertetése és gyakorlása.

Már néhány nap alatt elsajátíthatjuk a hipnotikus (ericksoni) nyelvi minták alapjait, és használható változásokat érhetünk el magunkban és másokban; megtanulhatunk hatékonyabban kommunikálni a gyermekünkkel, a párunkkal, az osztályteremben, a munkahelyen, vagy a saját tudattalanunkkal. E képesség a tanítástól, a terápíától kezdve a reklámírásig sokféle módon kamatoztatható.

Az a tapasztalat, hogy a különféle csoportok különféle sebességgel gyakorolják be az alapvető ericksoni tananyagot, foglalkozástól és alkalmazástól stb. függően. Ezért a tréning 20 és 30 óra között változik, attól függően, hogy mennyit tanulunk a metamodell-modulból.

VIGYÁZAT! Jól gondold meg, mielőtt jelentkezel egy ericksoni alapkézésre. Aki ilyen tanfolyamon részt vesz, annak örökké megváltozik a képe az emberi nyelvről, kommunikációról, elméletről és gyakorlatról, különösen, ha többet tanul a metamodellről is. (És ezt a változást már nemigen lehet visszacsinálni…)

Ezen kívül egyéni képzést is végzek, például, ha a Mély Belső Átalakulást saját magadon szeretnéd használni, vagy néhány óra alatt fokozni szeretnéd a gyermekekkel való kommunikáció készségét…

Alkalmazott tanfolyamokat, tréningeket is tervezek, például:

 • Szuggesztív minták a vállalati kommunikációban
 • Tárgyalástechnika NLP-s szempontból.

Jelentkezés tanfolyamra

Díjszabás

 • Egyedi a tanfolyam típusától függ

Kapcsolat